Pečene prokulice i šampinjoni s zobenom kašom i jajetom na oko

sastojci

  • 600 g prokulica
  • 400 g šampinjona
  • 200 g zobene kaše
  • 100 g baby špinata
  • 4 jaja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 0.5 vezice vlasca
  • sol, šareni papar

Način pripreme

01

Zobenu kašu ukuhajte u kipuću vodu kojoj ste dodali prstohvat soli, nastavite kuhati na laganoj vatri povremeno miješajući.

02

Kad je kaša kuhana umiješajte listiće maslaca. 

03

Prokulice očistite i blanširajte u kipućoj, slanoj vodi 4 – 5 minuta.

04

Narežite šampinjone, pecite ih na maslinovom ulju. Kad tekućina ispari dodajte u tavu sitno sjeckani češnjak, kad zabijeli dodajte prokulice, zajedno popecite 2 – 3 minute. Na kraju začinite solju i svježe mljevenim paprom.

05

Na preostalom ulju ispecite jaja na oko, posolite. Raspodijelite u zdjelice kašu i pečene prokulice sa šampinjonima, dodajte nekoliko listića špinata, na špinat položite jaje na oko, posipajte sjeckanim vlascem i poslužite.

podijeli