Pečene prokulice i šampinjoni s zobenom kašom i jajetom na oko
sastojci
- 600 g prokulica
- 400 g šampinjona
- 200 g zobene kaše
- 100 g baby špinata
- 4 jaja
- 100 ml maslinovog ulja
- 40 g maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 0.5 vezice vlasca
- sol, šareni papar
Način pripreme
01
Zobenu kašu ukuhajte u kipuću vodu kojoj ste dodali prstohvat soli, nastavite kuhati na laganoj vatri povremeno miješajući.
02
Kad je kaša kuhana umiješajte listiće maslaca.
03
Prokulice očistite i blanširajte u kipućoj, slanoj vodi 4 – 5 minuta.
04
Narežite šampinjone, pecite ih na maslinovom ulju. Kad tekućina ispari dodajte u tavu sitno sjeckani češnjak, kad zabijeli dodajte prokulice, zajedno popecite 2 – 3 minute. Na kraju začinite solju i svježe mljevenim paprom.
05
Na preostalom ulju ispecite jaja na oko, posolite. Raspodijelite u zdjelice kašu i pečene prokulice sa šampinjonima, dodajte nekoliko listića špinata, na špinat položite jaje na oko, posipajte sjeckanim vlascem i poslužite.