Patlidžani punjeni brusnicama, orasima i sirom

sastojci

  • 2 patlidžana (svaki po 250 g)
  • 80 g suhih brusnica
  • 100 g oraha
  • 40 g smeđeg šećera
  • 80 g ribiza
  • 100 g sira camembert
  • 40 g krušnih mrvica
  • sol

Način pripreme

01

Patlidžane prerežite popola, posolite i ostavite da odstoje 5 minuta kako bi izbacili gorčinu pa polovice isperite pod mlazom vode i pecite 5 minuta na 200 °C.

02

Ispečenim polovicama žlicom izdubite meso pa ga nasjeckajte i pomiješajte sa sirom narezanim na kockice, zatim dodajte brusnice i krušne mrvice. Dobivenom smjesom napunite patlidžane.

03

Na vrh dodajte ribiz, nasjeckane orahe i šećer pa vratite u pećnicu da se peče još 8 minuta. Poslužite vruće.

Ako ne volite ovu slatku varijantu, nemojte u smjesu dodati voće i šećer.

podijeli