Patlidžani punjeni brusnicama, orasima i sirom
sastojci
- 2 patlidžana (svaki po 250 g)
- 80 g suhih brusnica
- 100 g oraha
- 40 g smeđeg šećera
- 80 g ribiza
- 100 g sira camembert
- 40 g krušnih mrvica
- sol
Način pripreme
Patlidžane prerežite popola, posolite i ostavite da odstoje 5 minuta kako bi izbacili gorčinu pa polovice isperite pod mlazom vode i pecite 5 minuta na 200 °C.
Ispečenim polovicama žlicom izdubite meso pa ga nasjeckajte i pomiješajte sa sirom narezanim na kockice, zatim dodajte brusnice i krušne mrvice. Dobivenom smjesom napunite patlidžane.
Na vrh dodajte ribiz, nasjeckane orahe i šećer pa vratite u pećnicu da se peče još 8 minuta. Poslužite vruće.
Ako ne volite ovu slatku varijantu, nemojte u smjesu dodati voće i šećer.