patlidzani s parmezanom

Patlidžani alla parmigiana

sastojci

  • 800 g patlidžana
  • 120 ml maslinova ulja
  • 150 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 600 ml passata rajčice
  • 500 g mozzarelle
  • 80 g krušnih mrvica
  • sol
  • 40 g ribanog parmezana
  • 4-5 listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Patlidžanima odstranite vrh i peteljku, narežite na kolute debljine 0,5 cm i popecite u tavi s malo maslinova ulja.

02

Na 60 ml ulja popržite sjeckani crveni luk, dodajte češnjak narezan na listiće, popržite samo da pusti miris i zalijte passatom, posolite, prokuhajte i miksajte da dobijete glatki umak. Narežite mozzarellu na kolute.

03

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, pospite polovicom krušnih mrvica, poslažite red patlidžana, na njih stavite kolute sira, pospite sve preostalim mrvicama.

04

Ponovno složite red patlidžana, zalijte umakom od rajčice, na vrh poslažite kolute mozzarelle. Pećnicu predgrijte na 250 °C i pecite 10 minuta. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite uz ribani parmezan.

Da biste spriječili gorčinu, patlidžane prvo nasolite i pričekajte da puste vodu pa dobro ocijedite.

podijeli