Paprike punjene cous-cousom, graškom i kukuruzom
sastojci
- 4 manje svježe crvene paprike (oko 800 g)
- 100 g cous-cousa
- 150 g zamrznutog graška
- 150 g kukuruza šećerca iz limenke
- 3 češnja češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
- 25 g maslaca
- prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
- sol
- papar
Način pripreme
Paprike prerežite popola, očistite ih od koštica (ali im ostavite peteljku) i operite. Položite ih u posudu za pečenje s kožicom prema gore, prelijte preostalim maslinovim uljem i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
U 225 ml kipuće posoljene vode uspite cous-cous, promiješajte, poklopite i uklonite s vatre. Pustite cous-cous da odstoji desetak minuta kako bi upio svu vodu pa dodajte 2 žlice ulja i lagano ga razradite vilicom da se zrna odvoje.
Grašak skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi pa ga ocijedite.
U tavu na zagrijani maslac stavite grašak, ocijeđeni kukuruz šećerac, protisnuti češnjak i pržite nekoliko minuta. Uklonite s vatre, umiješajte cous-cous i muškatni oraščić pa lagano posolite i popaprite. Promiješajte pa dobivenim nadjevom napunite paprike. Paprike vratite u posudu za pečenje i pecite ih u pećnici još 10 minuta.
Izvadite i poslužite uz sok koji su paprike pustile.
Nadjev možete obogatiti dodatkom natrgane skute ili tofuom narezanim na kockice