Paprike punjene cous-cousom, graškom i kukuruzom

sastojci

  • 4 manje svježe crvene paprike (oko 800 g)
  • 100 g cous-cousa
  • 150 g zamrznutog graška
  • 150 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 25 g maslaca
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Paprike prerežite popola, očistite ih od koštica (ali im ostavite peteljku) i operite. Položite ih u posudu za pečenje s kožicom prema gore, prelijte preostalim maslinovim uljem i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.

02

U 225 ml kipuće posoljene vode uspite cous-cous, promiješajte, poklopite i uklonite s vatre. Pustite cous-cous da odstoji desetak minuta kako bi upio svu vodu pa dodajte 2 žlice ulja i lagano ga razradite vilicom da se zrna odvoje.

03

Grašak skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi pa ga ocijedite.

04

U tavu na zagrijani maslac stavite grašak, ocijeđeni kukuruz šećerac, protisnuti češnjak i pržite nekoliko minuta. Uklonite s vatre, umiješajte cous-cous i muškatni oraščić pa lagano posolite i popaprite. Promiješajte pa dobivenim nadjevom napunite paprike. Paprike vratite u posudu za pečenje i pecite ih u pećnici još 10 minuta.

05

Izvadite i poslužite uz sok koji su paprike pustile.

Nadjev možete obogatiti dodatkom natrgane skute ili tofuom narezanim na kockice

podijeli