Orzo tjestenina sa šparogama, brokulom, graškom i rajčicom
sastojci
- 300 g orzo tjestenine
- 500 g brokule
- 300 g zelenih šparoga
- 100 g graška
- 200 g mini rajčica
- 2-3 grančice svježeg peršina
- 40 g Grana Padana
- 60 ml maslinovog ulja
- 40 g maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- sol
Način pripreme
Stavite kuhati orzo tjesteninu u posoljenu vodu.
Brokulu očistite i narežite na cvjetove.
Šparoge ogulite guljačem za povrće od vrha prema dnu, odstranite tvrdi celulozni dio.
U malo vode uz dodatak soli kratko prokuhajte brokulu i šparoge (4 – 5 min), dodajte grašak i kuhajte zajedno još 2 – 3 minute.
Povrće ocijedite i začinite maslinovim uljem.
Orzo tjesteninu stavite u posudu i začinite maslacem i vrhnjem, pomiješajte s povrćem, dodajte sitno sjeckani peršin.
Na vrh dodajte kriške svježe rajčice, pospite ribanim sirom i poslužite.