Orzo tjestenina sa šparogama, brokulom, graškom i rajčicom

sastojci

  • 300 g orzo tjestenine
  • 500 g brokule
  • 300 g zelenih šparoga
  • 100 g graška
  • 200 g mini rajčica
  • 2-3 grančice svježeg peršina
  • 40 g Grana Padana
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • sol

Način pripreme

01

Stavite kuhati orzo tjesteninu u posoljenu vodu.

02

Brokulu očistite i narežite na cvjetove.

03

Šparoge ogulite guljačem za povrće od vrha prema dnu, odstranite tvrdi celulozni dio.

04

U malo vode uz dodatak soli kratko prokuhajte brokulu i šparoge (4 – 5 min), dodajte grašak i kuhajte zajedno još 2 – 3 minute.

05

Povrće ocijedite i začinite maslinovim uljem.

06

Orzo tjesteninu stavite u posudu i začinite maslacem i vrhnjem, pomiješajte s povrćem, dodajte sitno sjeckani peršin.

07

Na vrh dodajte kriške svježe rajčice, pospite ribanim sirom i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta