Lađice s povrćem, tofuom i kikiriki umakom
30
PT30M Min
PT30M Min
min
sastojci
- 12 listova zelene salate (oko 150 g)
- 120 g rotkvica
- 200 g mrkve
- 100 g mladog luka
- 60 g kikirikija
- 400 g tofua
- 40 ml maslinovog ulja
- SPAR Natur*pur bio Zobene pahuljice
Kikiriki umak
- 15 ml sezamovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- 20 g sitno ribanog đumbira
- 80 ml vode
- 30 g kikiriki maslaca
- 5 g smeđeg šećera
- 20 ml umaka od soje
- 20 ml limunovog soka
- 0.5 g mljevenog korijandera
Način pripreme
01
Za umak, na sezamovom ulju kratko popecite sitno sjeckani češnjak i ribani đumbir, zalijte vodom, dodajte kikiriki maslac, šećer, umak od soje i korijander, zakipite, maknite s vatre, dodajte limunov sok i miksajte da dobijete glatki umak.
02
Mrkvu sitno naribajte, rotkvice narežite na tanke ploškice, mladi luk na kolute, kikiriki grubo narežite.
03
Tofu narežite na kocke i popržite na laganoj vatri na maslinovom ulju do zlatnožute boje.
04
Oblikujte u tanjuru tri lađice od listova salate, napunite svaku pripremljenim povrćem, dodajte kocke tofua, posipajte kikirikijem i poslužite uz kikiriki umak.