Lađice s povrćem, tofuom i kikiriki umakom

sastojci

  • 12 listova zelene salate (oko 150 g)
  • 120 g rotkvica
  • 200 g mrkve
  • 100 g mladog luka
  • 60 g kikirikija
  • 400 g tofua
  • 40 ml maslinovog ulja
  • SPAR Natur*pur bio Zobene pahuljice

Kikiriki umak

  • 15 ml sezamovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g sitno ribanog đumbira
  • 80 ml vode
  • 30 g kikiriki maslaca
  • 5 g smeđeg šećera
  • 20 ml umaka od soje
  • 20 ml limunovog soka
  • 0.5 g mljevenog korijandera

Način pripreme

01

Za umak, na sezamovom ulju kratko popecite sitno sjeckani češnjak i ribani đumbir, zalijte vodom, dodajte kikiriki maslac, šećer, umak od soje i korijander, zakipite, maknite s vatre, dodajte limunov sok i miksajte da dobijete glatki umak.

02

Mrkvu sitno naribajte, rotkvice narežite na tanke ploškice, mladi luk na kolute, kikiriki grubo narežite.

03

Tofu narežite na kocke i popržite na laganoj vatri na maslinovom ulju do zlatnožute boje.

04

Oblikujte u tanjuru tri lađice od listova salate, napunite svaku pripremljenim povrćem, dodajte kocke tofua, posipajte kikirikijem i poslužite uz kikiriki umak.

podijeli