Heljda sa sušenim gljivama
sastojci
- 200 g heljde
- 70 g suhih gljiva (možete koristiti i vrganje, trubače ili druge sušene gljive)
- 2 mlada luka
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
- ulje
- 2 lista lovora
- 1 žlica maslaca
Način pripreme
01
Stavite heljdu u lonac s kipućom vodom (na 200 g heljde ide 600 ml vode), dodajte sol i lovorov list pa kuhajte 15 - 20 minuta. Ocijedite.
02
Suhe gljive namačite 15 minuta u mlakoj vodi.
03
Nasjeckajte luk i češnjak pa ih kratko pržite na ulju.
04
Dodajte vrganje i kratko pirjajte s lukom te pred kraj dodajte mladi luk narezan na kolutiće.
05
Dodajte heljdu i pirjajte još nekoliko minuta. Maknite s vatre i lagano umiješajte maslac.