Heljda sa sušenim gljivama

sastojci

  • 200 g heljde
  • 70 g suhih gljiva (možete koristiti i vrganje, trubače ili druge sušene gljive)
  • 2 mlada luka
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • 2 lista lovora
  • 1 žlica maslaca

Način pripreme

01

Stavite heljdu u lonac s kipućom vodom (na 200 g heljde ide 600 ml vode), dodajte sol i lovorov list pa kuhajte 15 - 20 minuta. Ocijedite.

02

Suhe gljive namačite 15 minuta u mlakoj vodi.

03

Nasjeckajte luk i češnjak pa ih kratko pržite na ulju.

04

Dodajte vrganje i kratko pirjajte s lukom te pred kraj dodajte mladi luk narezan na kolutiće.

05

Dodajte heljdu i pirjajte još nekoliko minuta. Maknite s vatre i lagano umiješajte maslac.

podijeli