Cvjetača na pari s pinjolima i pestom

sastojci

  • 1 kg cvjetače
  • 60 g S-BUDGET pinjola
  • 280 g S-BUDGET sušene rajčice
  • 60 g miks lisnate salate
  • sol
  • 20 g rukole
  • 20 g baby špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 g sitno ribanog parmezana
  • 80 – 100 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U visoku, usku posudu ubacite sitno nasjeckane listiće rukole i špinata, dodajte malo soli, nagnječen češanj češnjaka, pola količine pinjola i malo ulja, miksajte štapnim mikserom. 

02

Dodajte ribani sir i ulje u tankom mlazu da dobijete glatki umak. Cvjetaču narežite na cvjetove i kuhajte ih na pari 6 – 8 minuta. 

03

Rasporedite na tanjure listiće salate, dodajte cvjetaču i 2 – 3 rajčice, pospite pinjolima, pokapajte pestom i poslužite.

podijeli