Cvjetača na pari s pinjolima i pestom
sastojci
- 1 kg cvjetače
- 60 g S-BUDGET pinjola
- 280 g S-BUDGET sušene rajčice
- 60 g miks lisnate salate
- sol
- 20 g rukole
- 20 g baby špinata
- 1 češanj češnjaka
- 30 g sitno ribanog parmezana
- 80 – 100 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
U visoku, usku posudu ubacite sitno nasjeckane listiće rukole i špinata, dodajte malo soli, nagnječen češanj češnjaka, pola količine pinjola i malo ulja, miksajte štapnim mikserom.
02
Dodajte ribani sir i ulje u tankom mlazu da dobijete glatki umak. Cvjetaču narežite na cvjetove i kuhajte ih na pari 6 – 8 minuta.
03
Rasporedite na tanjure listiće salate, dodajte cvjetaču i 2 – 3 rajčice, pospite pinjolima, pokapajte pestom i poslužite.