Curry od tune sa zelenom čili papričicom i naan lepinjom
sastojci
- 800 g tuna fileta
- 1-2 zelene čili papričice po želji
- 60 ml kokosovog ulja
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 4 kom naan lepinje
- 200 g rajčice
- 1 limeta
- 150 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 10 g svježeg đumbira
Začini:
- 1 g kurkume
- 0.5 g kumina
- 1 g mljevenog korijandra
- 1 mala žličica sjemenki muštarde
- sol
- 200-300 ml ribljeg temeljca
- 4-5 grančica svježeg korijandra
Način pripreme
Rajčicu zarežite na vrhu u križ, ubacite u kipuću vodu da se kožica počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kockice.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
Tunu narežite na veće kocke, posolite i zapecite u vrelom woku na kokosovom ulju, izvadite meso na stranu.
U zagrijani wok dodajte sjemenke muštarde i kumin, popržite minutu pa dodajte sjeckani luk i pržite 2 minute, zatim dodajte sjeckani češnjak i sitno ribani đumbir, promiješajte, dodajte kockice rajčice i ostale začine, vratite tunu, podlijte temeljcem, prokuhajte, dodajte kokosovo mlijeko, provjerite okus, po potrebi posolite i maknite s vatre.
Curry poslužite posut sjeckanim listićima korijandra, sjeckanom zelenom čili papričicom uz plošku limete i naan lepinju.
Na isti način pripremite i piletinu, uz korištenje pilećeg temeljca.