Curry od tune sa zelenom čili papričicom i naan lepinjom

sastojci

  • 800 g tuna fileta
  • 1-2 zelene čili papričice po želji
  • 60 ml kokosovog ulja
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 4 kom naan lepinje
  • 200 g rajčice
  • 1 limeta
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 10 g svježeg đumbira

Začini:

  • 1 g kurkume
  • 0.5 g kumina
  • 1 g mljevenog korijandra
  • 1 mala žličica sjemenki muštarde
  • sol
  • 200-300 ml ribljeg temeljca
  • 4-5 grančica svježeg korijandra

Način pripreme

01

Rajčicu zarežite na vrhu u križ, ubacite u kipuću vodu da se kožica počne odvajati od mesa, ogulite i narežite na kockice.

02

Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

03

Tunu narežite na veće kocke, posolite i zapecite u vrelom woku na kokosovom ulju, izvadite meso na stranu.

04

U zagrijani wok dodajte sjemenke muštarde i kumin, popržite minutu pa dodajte sjeckani luk i pržite 2 minute, zatim dodajte sjeckani češnjak i sitno ribani đumbir, promiješajte, dodajte kockice rajčice i ostale začine, vratite tunu, podlijte temeljcem, prokuhajte, dodajte kokosovo mlijeko, provjerite okus, po potrebi posolite i maknite s vatre.

05

Curry poslužite posut sjeckanim listićima korijandra, sjeckanom zelenom čili papričicom uz plošku limete i naan lepinju.

Na isti način pripremite i piletinu, uz korištenje pilećeg temeljca.

podijeli

Proizvodi iz recepta