Cikla pizzete s fetom i maslinama
sastojci
- 200 g cikle
- 500 g brašna
- 1 vrećica suhoga kvasca
- 200 ml mlake vode
- 20 g meda
- sol
- 500 g mozzarelle
- 400 g crnih kalamata maslina
- 200 g feta sira
- 80 ml maslinova ulja
- 4 listića svježeg bosiljka
- šareni papar, prema želji
Način pripreme
Ciklu ogulite, narežite na kocke i skuhajte u malo vode.
Kuhanu ciklu smiksajte u blenderu uz dodatak soli, meda i malo vode u kojoj se kuhala da dobijete pire.
Pomiješajte brašno i suhi kvasac, dodajte pire od cikle pa počnite mijesiti polako dodajući mlaku vodu.
Tijesto ostavite pokriveno na toplome mjestu da se diže.
Dignuto tijesto podijelite na četiri dijela, razvaljajte i oblikujte četiri pizzete (kao na slici).
Premažite ih maslinovim uljem, rasporedite po njima mozzarellu, dodajte masline i pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Dekorirajte svaku pizzetu listićem bosiljka i poslužite uz feta sir.