Cikla pizzete s fetom i maslinama

sastojci

  • 200 g cikle
  • 500 g brašna
  • 1 vrećica suhoga kvasca
  • 200 ml mlake vode
  • 20 g meda
  • sol
  • 500 g mozzarelle
  • 400 g crnih kalamata maslina
  • 200 g feta sira
  • 80 ml maslinova ulja
  • 4 listića svježeg bosiljka
  • šareni papar, prema želji

Način pripreme

01

Ciklu ogulite, narežite na kocke i skuhajte u malo vode.

02

Kuhanu ciklu smiksajte u blenderu uz dodatak soli, meda i malo vode u kojoj se kuhala da dobijete pire.

03

Pomiješajte brašno i suhi kvasac, dodajte pire od cikle pa počnite mijesiti polako dodajući mlaku vodu.

04

Tijesto ostavite pokriveno na toplome mjestu da se diže.

05

Dignuto tijesto podijelite na četiri dijela, razvaljajte i oblikujte četiri pizzete (kao na slici).

06

Premažite ih maslinovim uljem, rasporedite po njima mozzarellu, dodajte masline i pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

07

Dekorirajte svaku pizzetu listićem bosiljka i poslužite uz feta sir.

podijeli

Proizvodi iz recepta