sastojci

  • 400 g očišćenih artičoka iz limenke
  • 100 g luka
  • 4 deblje stapke celera
  • 100 g crnih maslina
  • 1 žlica kapara iz slane otopine
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 4 žličice maslinova ulja
  • 0.5 žličice sušenog origana
  • 25 g pinjola
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Na zagrijanom maslinovu ulju pržite na ploške narezani luk dok ne omekša. Dodajte na ploške narezane stapke celera i pržite još 2 - 3 minute pa dodajte masline, kapar, protisnuti češnjak i pržite još jednu minutu.

02

Prelijte nasjeckanom rajčicom, pospite origanom, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Dodajte artičoke narezane na četvrtine, lagano promiješajte i na srednje jakoj vatri pirjajte desetak minuta.

03

Maknite s vatre, pospite peršinom, pinjolima i poslužite.

Prilikom dodavanja celera možete dodati i jedan manji patlidžan narezan na kockice koji će caponati dati izvorniji i bogatiji okus

podijeli