Plućica i srce na kiselo s krumpirom


sastojci

  • 1.5 kg plućica i srca
  • 3 glavice luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 100 g svinjske masti
  • 400 g krumpira
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 lista lovora
  • 50 g mljevene slatke paprike
  • 30 ml vinskog octa
  • sol, papar
  • čili papričica po želji

Način pripreme

01

Plućica i srce dodajte u lonac s proključalom vodom. Poklopite i prokuhajte 15 – 20 minuta. Ocijedite i operite hladnom vodom. Posušite ih te odstranite sve cjevčice i nepotrebnu masnoću. Narežite na tanke ploške.

02

Na svinjskoj masti dinstajte sitno sjeckani luk. Dodajte sjeckani češnjak te lovorov list i čili papričice po želji. Dodajte plućica i srce, podlijte s 2 litre vode. Kad prokipi posolite i popaprite te dodajte mljevenu crvenu papriku.

03

Kuhajte 45 minuta i dodajte oguljeni i na kockice narezani krumpir. Zadnjih 10 minuta dodajte glatko brašno koje ste razmutili u 100 ml hladne vode. Pazite da nema grudica. Na kraju dodajte vinski ocat, dotjerajte okus začinima.

Plućica i srce potrebno je obariti kako bi iz njih izašle sukrvica i pjena. Možete koristiti janjeća plućica, svinjska, od odojka i teleća.

podijeli