sastojci
- 1 luk
- 2 krumpira
- 2 žlice brašna
- 20 g maslaca
- 200 g tikvica
- 5-6 osušenih rajčica
- 800 ml povrtnog temeljca
- 800 g kukuruza šećerca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice mljevenog papra
- 5-6 listova mente
Način pripreme
01
Nasitno nasjeckajte luk, krumpir i tikvicu. U loncu otopite maslac, dodajte luk i pržite ga 2 minute.
02
Potom dodajte osušene rajčice, krumpir i tikvicu pa pirjajte, uz miješanje, još 2 - 3 minute. Kada povrće malo omekša, dodajte dvije žlice brašna i dobro promiješajte.
03
U lonac ulijte povrtni temeljac i pustite da prokuha pa dodajte kukuruz te začinite solju i paprom. Kuhajte 5 minuta, zatim dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i maknite s vatre.
04
Prije posluživanja pospite listovima mente. Po želji dodajte još žličicu čilija u prahu.