Kremasti chowder s kukuruzom i tikvicama

sastojci

  • 1 luk
  • 2 krumpira
  • 2 žlice brašna
  • 20 g maslaca
  • 200 g tikvica
  • 5-6 osušenih rajčica
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 800 g kukuruza šećerca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 0.5 žličice soli
  • 0.5 žličice mljevenog papra
  • 5-6 listova mente

Način pripreme

01

Nasitno nasjeckajte luk, krumpir i tikvicu. U loncu otopite maslac, dodajte luk i pržite ga 2 minute.

02

Potom dodajte osušene rajčice, krumpir i tikvicu pa pirjajte, uz miješanje, još 2 - 3 minute. Kada povrće malo omekša, dodajte dvije žlice brašna i dobro promiješajte.

03

U lonac ulijte povrtni temeljac i pustite da prokuha pa dodajte kukuruz te začinite solju i paprom. Kuhajte 5 minuta, zatim dodajte vrhnje za kuhanje, promiješajte i maknite s vatre.

04

Prije posluživanja pospite listovima mente. Po želji dodajte još žličicu čilija u prahu.

podijeli