
sastojci
- 2 limenke slanutka (2 x 400 g)
- 60 g riže
- 4 kranjske kobasice
- 100 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 1 povrtna kocka
- 1 žličica mljevene paprike
- 0.25 žličice čilija u prahu
- sol
- papar
Način pripreme
Rižu skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi pa je ocijedite i ostavite sa strane.
U dublju posudu na zagrijano maslinovo ulje stavite sitnije narezani luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, kobasice narezane na kolutiće i pržite još 1 - 2 minute. Dodajte mljevenu papriku, čili u prahu, kratko promiješajte i prelijte sa 700 ml vode.
Kad tekućina zakuha, dodajte povrtnu kocku, promiješajte, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 5 minuta. Dodajte ocijeđeni slanutak iz limenke, vrhnje za kuhanje, posolite, popaprite i kuhajte još 5 minuta.
Maknite s vatre, umiješajte kuhanu rižu i poslužite.
Slanutak možete zamijeniti lećom ili grahom iz limenke
Proizvodi iz recepta



