T-bone odresci s pikantnim umakom Sriracha
sastojci
- 4 T-bone odreska (oko 4 cm debljine)
- sol
- papar
- ulje za premazivanje roštilja
Za umak Sriracha:
- 150 g čili papričica
- 200 g svježe crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice meda
- 1 žličica grubo mljevenog šarenog papra
- sol
Način pripreme
Prvo pripremite umak Sriracha tako da u električnu sjeckalicu stavite čili papričice očišćene od sjemenki i svježu crvenu papriku. Dodajte sve preostale sastojke za umak i dobro izmiksajte da dobijete što glađu pastu.
Smjesu prebacite u manju posudu i stavite na laganu vatru. Kad zakuha, kuhajte 15-ak minuta uz neprestano miješanje pa maknite s vatre i pustite da se hladi dok ne ispečete meso.
T-bone odreske dobro posolite i popaprite. Dobro zagrijane žice na roštilju premažite uljem, stavite odreske pa ih s obje strane pecite tako da izvana budu lijepo zapečeni, a da iznutra ostanu ružičasti.
Pečene odreske maknite s roštilja, stavite ih u toplu posudu i ostavite da odstoje 10 minuta (nemojte ih pokrivati). Ovako pripremljene odreske poslužite s umakom Sriracha.
Umak Sriracha možete napraviti u većoj količini, staviti ga u hermetički zatvorenu staklenu posudu i držati u hladnjaku do dva tjedna.