T-bone odresci s pikantnim umakom Sriracha

sastojci

  • 4 T-bone odreska (oko 4 cm debljine)
  • sol
  • papar
  • ulje za premazivanje roštilja
  • 150 g čili papričica
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica grubo mljevenog šarenog papra
  • sol

Način pripreme

01

Prvo pripremite umak Sriracha tako da u električnu sjeckalicu stavite čili papričice očišćene od sjemenki i svježu crvenu papriku. Dodajte sve preostale sastojke za umak i dobro izmiksajte da dobijete što glađu pastu. 

02

Smjesu prebacite u manju posudu i stavite na laganu vatru. Kad zakuha, kuhajte 15-ak minuta uz neprestano miješanje pa maknite s vatre i pustite da se hladi dok ne ispečete meso. 

03

T-bone odreske dobro posolite i popaprite. Dobro zagrijane žice na roštilju premažite uljem, stavite odreske pa ih s obje strane pecite tako da izvana budu lijepo zapečeni, a da iznutra ostanu ružičasti. 

04

Pečene odreske maknite s roštilja, stavite ih u toplu posudu i ostavite da odstoje 10 minuta (nemojte ih pokrivati). Ovako pripremljene odreske poslužite s umakom Sriracha.

Umak Sriracha možete napraviti u većoj količini, staviti ga u hermetički zatvorenu staklenu posudu i držati u hladnjaku do dva tjedna.

podijeli