Rustic juicy kebabs of pork with apples and red onions close-up on parchment on the table. Vertical top view from above
; Shutterstock ID 1109551373; purchase_order: Nisa; job: BBQ 2022.; client: Spar Hrvatska; other:

SVINJSKI VOĆNI RAŽNJIĆI

sastojci

  • 600 g svinjskog buta
  • 2 jabuke
  • 1 crveni luk
  • 15 ml maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 10 ml ulja za premazivanje roštilja
  • grančica peršina

Način pripreme

01

Pripremite roštilj. Svinjetinu narežite na kockice veličine zalogaja.

02

U jednoj posudi pomiješajte meso sa šećerom, soli, paprom, mljevenom paprikom, maslinovim uljem i protisnutim češnjakom.

03

Jabuke ogulite i narežite na deblje šnite zajedno s lukom narezanim na deblje kocke, dodajte u zdjelu s mesom i začinima.

04

Dobro sve promiješajte i pustite da stoji 10-ak minuta.

05

Na štapiće za ražnjiće nabodite kocke mesa, jabuke i luka.

06

Kombinirajte redoslijed kako vam odgovara. Premažite rešetke uljem te pecite ražnjiće sa svih strana dok ne poprime brončanu boju.

07

Nasjeckajte svježi peršin i posipajte po ražnjićima.

podijeli