SVINJSKI VOĆNI RAŽNJIĆI
sastojci
- 600 g svinjskog buta
- 2 jabuke
- 1 crveni luk
- 15 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 žličica mljevene paprike
- 10 ml ulja za premazivanje roštilja
- grančica peršina
Način pripreme
01
Pripremite roštilj. Svinjetinu narežite na kockice veličine zalogaja.
02
U jednoj posudi pomiješajte meso sa šećerom, soli, paprom, mljevenom paprikom, maslinovim uljem i protisnutim češnjakom.
03
Jabuke ogulite i narežite na deblje šnite zajedno s lukom narezanim na deblje kocke, dodajte u zdjelu s mesom i začinima.
04
Dobro sve promiješajte i pustite da stoji 10-ak minuta.
05
Na štapiće za ražnjiće nabodite kocke mesa, jabuke i luka.
06
Kombinirajte redoslijed kako vam odgovara. Premažite rešetke uljem te pecite ražnjiće sa svih strana dok ne poprime brončanu boju.
07
Nasjeckajte svježi peršin i posipajte po ražnjićima.