Svinjska rebra s češnjakom i ružmarinom

sastojci

  • 2 kg svinjskih rebara
  • sol

Marinada:

  • 200 g BBQ umaka
  • 200 ml tamnog piva
  • 1 prstohvat češnjaka u granulama
  • 20 g meda
  • 1 grančica ružmarina
  • 100 g kečapa
  • 20 g mikrozelenja

Način pripreme

01

Napravite marinadu, razmutite med, BBQ umak i pivo, dodajte češnjak u granulama i sitno sjeckane listiće ružmarina.

02

Meso posolite, prelijte marinadom i ostavite da se marinira sat vremena. Stavite meso u posudu za pečenje, prelijte marinadom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 2 sata na 100 °C.

03

Izvadite iz pećnice, maknite foliju, pustite da se malo ohladi, premažite kečapom i ispecite na roštilju. Poslužite uz dodatak mikro zelenja.

Ako ih možete lako saviti i ako meso na sredini pukne, rebra su pečena.

podijeli

Proizvodi iz recepta