Svinjska rebra s češnjakom i ružmarinom
sastojci
- 2 kg svinjskih rebara
- sol
Marinada:
- 200 g BBQ umaka
- 200 ml tamnog piva
- 1 prstohvat češnjaka u granulama
- 20 g meda
- 1 grančica ružmarina
- 100 g kečapa
- 20 g mikrozelenja
Način pripreme
Napravite marinadu, razmutite med, BBQ umak i pivo, dodajte češnjak u granulama i sitno sjeckane listiće ružmarina.
Meso posolite, prelijte marinadom i ostavite da se marinira sat vremena. Stavite meso u posudu za pečenje, prelijte marinadom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite 2 sata na 100 °C.
Izvadite iz pećnice, maknite foliju, pustite da se malo ohladi, premažite kečapom i ispecite na roštilju. Poslužite uz dodatak mikro zelenja.
Ako ih možete lako saviti i ako meso na sredini pukne, rebra su pečena.