Šiš ćevap od janjetine s prženim krumpirićima i svježom salatom


sastojci

  • 1.2 kg mljevene janjetine
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1-2 ljuta feferona
  • sol
  • papar
  • 400 g pommes fritesa
  • 100 ml ulja
  • 150 g mini rajčica
  • 100 g crvenog luka
  • 4 lista zelene salate
  • 60 g majoneze
  • 60 g kiselog vrhnja
  • sol

Način pripreme

01

Mljeveno meso začinite sitno sjeckanim češnjakom, solju, paprom i po želji sitno sjeckanim feferonom. Dodajte mineralnu vodu i dobro promiješajte, ostavite sa strane desetak minuta da se meso prožme.

02

Oblikujte meso u valjak pa kroz njega provucite metalni (drveni) štapić, pecite okrećući najprije na jakoj, a onda na slabijoj vatri (sa strane na roštilju). 

03

Krumpiriće pecite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću, posolite. 

04

Rajčice prepolovite, luk narežite na kolute, salatu na trake. Razradite kiselo vrhnje, dodajte majonezu i posolite. 

05

Šiš ćevap poslužite s prženim krumpirićima, svježim povrćem i umakom od majoneze.

Da bi ćevap ostao čvrsto na štapiću, meso i vaši dlanovi moraju biti što hladniji.

podijeli

Proizvodi iz recepta