Šiš ćevap od janjetine s prženim krumpirićima i svježom salatom
40
PT40M Min
PT40M Min
sastojci
- 1.2 kg mljevene janjetine
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml mineralne vode
- 1-2 ljuta feferona
- sol
- papar
- 400 g pommes fritesa
- 100 ml ulja
- 150 g mini rajčica
- 100 g crvenog luka
- 4 lista zelene salate
- 60 g majoneze
- 60 g kiselog vrhnja
- sol
Način pripreme
01
Mljeveno meso začinite sitno sjeckanim češnjakom, solju, paprom i po želji sitno sjeckanim feferonom. Dodajte mineralnu vodu i dobro promiješajte, ostavite sa strane desetak minuta da se meso prožme.
02
Oblikujte meso u valjak pa kroz njega provucite metalni (drveni) štapić, pecite okrećući najprije na jakoj, a onda na slabijoj vatri (sa strane na roštilju).
03
Krumpiriće pecite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću, posolite.
04
Rajčice prepolovite, luk narežite na kolute, salatu na trake. Razradite kiselo vrhnje, dodajte majonezu i posolite.
05
Šiš ćevap poslužite s prženim krumpirićima, svježim povrćem i umakom od majoneze.
Da bi ćevap ostao čvrsto na štapiću, meso i vaši dlanovi moraju biti što hladniji.