Sendvič s ploškama goveđeg odreska, špinatom i lukom
sastojci
- 800 g goveđeg filea
- 4 okrugla peciva sa sezamom
- 150 g ljubičastog luka
- 60 g baby špinata
- sol, šareni papar
- 50 ml maslinova ulja
- 60 g majoneze
- 60 g milerama
Način pripreme
Goveđi file pročistite od masnoće i žilica, narežite na 4 deblja odreska, posolite, potapkajte uljem, ispecite po želji slabo, srednje ili jako. Ostavite meso na toplom da se stabiliziraju sokovi, zatim ga narežite na tanke ploške.
Razrežite peciva i tostirajte unutarnju stranu. Luk narežite na kolute. Majonezu razmutite s mileramom i začinite solju.
Na donju stranu peciva stavite malo umaka, zatim ploške mesa i kolut, dva luka, začinite svježe mljevenim paprom, dodajte listiće špinata, završite umakom, poklopite i poslužite.
Odreske ostavite na sobnoj temperaturi pola sata prije pripreme kako bi se temperirali.