Sendvič s ploškama goveđeg odreska, špinatom i lukom

sastojci

  • 800 g goveđeg filea
  • 4 okrugla peciva sa sezamom
  • 150 g ljubičastog luka
  • 60 g baby špinata
  • sol, šareni papar
  • 50 ml maslinova ulja
  • 60 g majoneze
  • 60 g milerama

Način pripreme

01

Goveđi file pročistite od masnoće i žilica, narežite na 4 deblja odreska, posolite, potapkajte uljem, ispecite po želji slabo, srednje ili jako. Ostavite meso na toplom da se stabiliziraju sokovi, zatim ga narežite na tanke ploške. 

02

Razrežite peciva i tostirajte unutarnju stranu. Luk narežite na kolute. Majonezu razmutite s mileramom i začinite solju. 

03

Na donju stranu peciva stavite malo umaka, zatim ploške mesa i kolut, dva luka, začinite svježe mljevenim paprom, dodajte listiće špinata, završite umakom, poklopite i poslužite.

Odreske ostavite na sobnoj temperaturi pola sata prije pripreme kako bi se temperirali.

podijeli