Ribeye steak s grillanim tikvicama i paprikom
sastojci
- 4 ribeye steaka (svaki 350-400 g, odležani)
- 400 g tikvica
- 300 g svježe crvene paprike
- 60 ml maslinova ulja
- crni papar u zrnu
- cvijet soli, ružmarin, timijan
- 1-2 čili papričice po želji
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte listiće ružmarina i timijana, pomiješajte s cvijetom soli.
02
Papriku očistite, narežite na ploške, tikvice na kolute.
03
Steakove sobne temperature grillajte na jako ugrijanom grillu ukupno 6 minuta, najprije svaku stranu 1 minutu uz dva okretanja, zatim bočno svaku stranu 1 minutu.
04
Steakove pokrijte aluminijskom folijom i ostavite na toplom 4 – 5 minuta da se sokovi stabiliziraju.
05
U međuvremenu grillajte tikvice i papriku. Steakove stavite na dasku, dodajte nekoliko koluta tikvica i ploške grillane paprike, po želji ljutu papričicu.
06
Pikantirajte maslinovim uljem, začinite pripremljenom začinskom solju i svježe mljevenim paprom, poslužite.