Ribeye steak s grillanim tikvicama i paprikom

sastojci

  • 4 ribeye steaka (svaki 350-400 g, odležani)
  • 400 g tikvica
  • 300 g svježe crvene paprike
  • 60 ml maslinova ulja
  • crni papar u zrnu
  • cvijet soli, ružmarin, timijan
  • 1-2 čili papričice po želji

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte listiće ružmarina i timijana, pomiješajte s cvijetom soli.

02

Papriku očistite, narežite na ploške, tikvice na kolute.

03

Steakove sobne temperature grillajte na jako ugrijanom grillu ukupno 6 minuta, najprije svaku stranu 1 minutu uz dva okretanja, zatim bočno svaku stranu 1 minutu.

04

Steakove pokrijte aluminijskom folijom i ostavite na toplom 4 – 5 minuta da se sokovi stabiliziraju.

05

U međuvremenu grillajte tikvice i papriku. Steakove stavite na dasku, dodajte nekoliko koluta tikvica i ploške grillane paprike, po želji ljutu papričicu.

06

Pikantirajte maslinovim uljem, začinite pripremljenom začinskom solju i svježe mljevenim paprom, poslužite.

podijeli