Odresci od seitana s roštilja
sastojci
- 8 odrezaka od seitana (1 cm debljine)
- 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
- 8 češnjeva češnjaka
- 75 ml maslinova ulja
- 5 žlica umaka tamari
- 150 g feta sira
- 300 g salate po izboru
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- sol
- mljeveni šareni papar
Način pripreme
Prvo pripremite marinadu za seitan tako što ćete pomiješati narezani bosiljak sa 3 češnja protisnutog češnjaka, 50 ml maslinova ulja, tamarijem, paprom i đumbirom.
Marinadom prelijte seitan i ostavite da odstoji barem 30 - 40 minuta.
Marinirani seitan pecite na roštilju po nekoliko minuta sa svake strane, podlijevajući ga ostatkom marinade.
Preostali češnjak protisnite, dodajte mu 30 ml maslinova ulja, kiselo vrhnje, malo soli i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.
Pečeni seitan poslužite na podlozi od salate, uz fetu narezanu na kockice i prelivenu pripremljenim umakom.