Odresci od seitana s roštilja

sastojci

  • 8 odrezaka od seitana (1 cm debljine)
  • 1 žlica narezanog svježeg bosiljka
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 5 žlica umaka tamari
  • 150 g feta sira
  • 300 g salate po izboru
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • sol
  • mljeveni šareni papar

Način pripreme

01

Prvo pripremite marinadu za seitan tako što ćete pomiješati narezani bosiljak sa 3 češnja protisnutog češnjaka, 50 ml maslinova ulja, tamarijem, paprom i đumbirom.

02

Marinadom prelijte seitan i ostavite da odstoji barem 30 - 40 minuta.

03

Marinirani seitan pecite na roštilju po nekoliko minuta sa svake strane, podlijevajući ga ostatkom marinade.

04

Preostali češnjak protisnite, dodajte mu 30 ml maslinova ulja, kiselo vrhnje, malo soli i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.

05

Pečeni seitan poslužite na podlozi od salate, uz fetu narezanu na kockice i prelivenu pripremljenim umakom.

podijeli

Proizvodi iz recepta

zacin-sareni-papar-40g-spar.jpg
Šareni papar
maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
snp-bio-feta.jpg
Feta
kiselo-vrhnje-180g-s-budget.jpg
Kiselo vrhnje