Mini hamburgeri s prženim lukom, špinatom i plavim sirom
sastojci
- 8 mini peciva sa sezamom
- 500 g junećeg vrata
- 500 g junećeg flama
- sol
- 200 g crvenog luka
- 100 g oštrog brašna
- 150 ml ulja za prženje
- 55 g baby špinata
- 100 ml BBQ umaka
- 200 g gorgonzole
Način pripreme
Meso narežite na kocke, posolite, marinirajte 20 minuta. Sameljite na šajbu 8 mm i drugi put na 4 ili 6 mm.
Pomiješajte i nježno oblikujte 8 burgera debljine 2 cm. Burgere pecite na roštilju s obje strane.
Prerežite pecivo i grilajte mu unutarnju stranu na roštilju uz burgere. U međuvremenu narežite luk na trakice, uvaljajte u oštro brašno i pržite na vrućem ulju, odložite na papirnati ubrus, posolite.
Pečene burgere poslažite u lim, namrvite po njima gorgonzolu i gurnite u pećnicu na 2 minute da se sir rastopi.
Na toplo pecivo stavite listiće špinata, zatim luk, dodajte burger sa sirom, prelijte BBQ umakom, poklopite, probodite čačkalicom i poslužite.