Mini hamburgeri s prženim lukom, špinatom i plavim sirom

sastojci

  • 8 mini peciva sa sezamom
  • 500 g junećeg vrata
  • 500 g junećeg flama
  • sol
  • 200 g crvenog luka
  • 100 g oštrog brašna
  • 150 ml ulja za prženje
  • 55 g baby špinata
  • 100 ml BBQ umaka
  • 200 g gorgonzole

Način pripreme

01

Meso narežite na kocke, posolite, marinirajte 20 minuta. Sameljite na šajbu 8 mm i drugi put na 4 ili 6 mm.

02

Pomiješajte i nježno oblikujte 8 burgera debljine 2 cm. Burgere pecite na roštilju s obje strane.

03

Prerežite pecivo i grilajte mu unutarnju stranu na roštilju uz burgere. U međuvremenu narežite luk na trakice, uvaljajte u oštro brašno i pržite na vrućem ulju, odložite na papirnati ubrus, posolite.

04

Pečene burgere poslažite u lim, namrvite po njima gorgonzolu i gurnite u pećnicu na 2 minute da se sir rastopi.

05

Na toplo pecivo stavite listiće špinata, zatim luk, dodajte burger sa sirom, prelijte BBQ umakom, poklopite, probodite čačkalicom i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta

premium-gorgonzola-200g.jpg
Gorgonzola
spar-baby-spinat-100-g.jpg
Baby špinat
s-budget-brasno-ostro-1kg.jpg
Oštro brašno