Marinirana pileća prsa s grila
sastojci
- 4 veća komada pilećeg filea (4 x oko 200 g)
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 žlice limunova soka
- 50 ml maslinova ulja
Za marinadu
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 1 žličica nasjeckanog ružmarina
- 2 žličice senfa dijon
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
01
Pileći filee očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
02
U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, ružmarin, senf, protisnuti češnjak, papar i malo soli. Dobivenom marinadom premažite piletinu i ostavite neka odstoji pokrivena barem sat vremena.
03
Marinirano meso pecite sa svih strana na roštilju ili gril tavi.
04
Pečenu piletinu premažite mješavinom sjeckanog peršina, maslinova ulja i limunova soka.
05
Poslužite uz prilog po želji.
Proizvodi iz recepta
Maslinovo ulje
Limun
Dijon senf
Češnjak