HRSKAVI NJOKI NA RAŽNJIĆU S KOBASICAMA
sastojci
- 500 g krumpirovih svježih njoka
- 280 g kobasica
- 1 svježa crvena paprika
- 100 ml maslinova ulja
- 1 vezica peršina
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica suhog origana
Način pripreme
01
U multipraktik stavite ulje, peršin, češnjak, origano, mljevenu papriku te blago izmiksajte dok se sastojci ne usitne i povežu.
02
Nemojte pretjerati da ne dobijete kremu.
03
Narežite kobasice na kolutiće i papriku na kockice podjednake veličine kao njoki.
04
Njoke izmiješajte s dobivenom marinadom te na kraju ubacite papriku i sve promiješajte.
05
Uzmite štapiće za ražnjiće te krenite nabadati sastojke redoslijedom sa slike.
06
Komadić paprike, njok, kobasica ili obrnuto po ukusu.
07
Pripremite roštilj te na srednje jaku vatru stavite peći ražnjiće.
08
Pecite ih sa svih strana 5-7 minuta dok ne poprime zlatnožutu boju.