sastojci

  • 4 x 250-300 g odležanog ramsteka
  • 12 kom artičoka
  • 1 limun
  • 150 g sušene rajčice
  • 80 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • cvijet soli
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 4-5 listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Umočite grančicu ružmarina u maslinovo ulje i lagano potapkajte svaki odrezak. Da biste dobili medium rare pečene odreske, pecite meso na vrelom grillu 2 minute sa svake strane, okrenite meso bočno i kratko popecite da se zatvore pore. Ostavite meso na toplom 3 – 4 minute da se stabiliziraju sokovi, zatim ga narežite na tanke ploške. 

02

Oštrim nožem odrežite stabljiku i vanjske listove artičoka, odstranite oštre vrhove listova, prepolovite ih, pokapajte limunovim sokom, kuhajte u slanoj vodi 10 minuta. 

03

Kuhane artičoke kratko zapecite na grillu, dodajte u tanjur ploškama mesa, dodajte 2 – 3 sušene rajčice, začinite sve cvijetom soli i svježe mljevenim paprom, pikantirajte maslinovim uljem, pospite listićima svježeg ružmarina, dekorirajte bosiljkom i poslužite.

Pri odabiru artičoka uzimajte one teže, zatvorenih i čvrstih listova vibrantno zelene boje.

podijeli