
Club steak s ukusnim umakom za premazivanje
sastojci
- 4 odreska (club steak, 3-4 cm debljine)
- 50 g muscovado šećera
- 50 ml umaka od soje
- 40 ml vinskog octa
- 0.5 žličice dimljene crvene paprike
- 0.5 žličice mljevenog čilija
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žlica pesta od sušene rajčice
- sol
- papar
- ulje za premazivanje roštilja
Način pripreme
U manju posudu stavite šećer, umak od soje i vinski ocat. Stavite ga na blagu vatru i, uz konstantno lagano miješanje, pustite da zakuha.
Dodajte dimljenu crvenu papriku, čili, timijan i pesto pa i dalje miješajući kuhajte oko 2 minute i potom uklonite s vatre.
Odreske posolite, popaprite i dobro premažite dijelom pripremljenog umaka. Pecite ih na zagrijanom namašćenom roštilju na laganoj do srednje jakoj vatri, povremeno okretati i premazivati umakom.
Pečeno meso izvadite na toplo, pustite da odstoji oko 5 minuta i poslužite ga uz prilog po želji.
Ako nemate pesto od rajčice, možete upotrijebiti sušenu rajčicu iz ulja – samo je usitnite štapnim mikserom ili dobro propasirajte.
Proizvodi iz recepta
