Club steak s ukusnim umakom za premazivanje

sastojci

  • 4 odreska (club steak, 3-4 cm debljine)
  • 50 g muscovado šećera
  • 50 ml umaka od soje
  • 40 ml vinskog octa
  • 0.5 žličice dimljene crvene paprike
  • 0.5 žličice mljevenog čilija
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žlica pesta od sušene rajčice
  • sol
  • papar
  • ulje za premazivanje roštilja

Način pripreme

01

U manju posudu stavite šećer, umak od soje i vinski ocat. Stavite ga na blagu vatru i, uz konstantno lagano miješanje, pustite da zakuha. 

02

Dodajte dimljenu crvenu papriku, čili, timijan i pesto pa i dalje miješajući kuhajte oko 2 minute i potom uklonite s vatre. 

03

Odreske posolite, popaprite i dobro premažite dijelom pripremljenog umaka. Pecite ih na zagrijanom namašćenom roštilju na laganoj do srednje jakoj vatri, povremeno okretati i premazivati umakom. 

04

Pečeno meso izvadite na toplo, pustite da odstoji oko 5 minuta i poslužite ga uz prilog po želji.

Ako nemate pesto od rajčice, možete upotrijebiti sušenu rajčicu iz ulja – samo je usitnite štapnim mikserom ili dobro propasirajte.

podijeli