sastojci
- 700 g mljevene piletine
- 150 g luka, sitno nasjeckanog
- 2 češnja češnjaka (protisnuta)
- 1-2 čili papričice, nasjeckane
- 1 jaje
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 žličica soli
- 1 žličica mljevenog kumina
- 0.5 žličice mljevenog papra
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 1 žličica mljevene dimljene paprike
- 1 žlica nasjeckanog peršinova lišća
- 150 ml mlijeka
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
U veću zdjelu stavite mljevenu piletinu, dodajte sve ostale sastojke osim maslinova ulja i dobro promiješajte, a zatim i rukom umijesite, da se svi sastojci dobro pomiješaju i smjesa sjedini. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 15 minuta.
02
Od ohlađene smjese vlažnim rukama oblikujte okruglice veličine oraha.
03
Okruglice slažite na lim obložen papirom za pečenje i sve ih lagano pokapajte maslinovim uljem.
04
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 200 °C, zatim okruglice preokrenite i na istoj temperaturi pecite još 10-15 minuta. Kad se ispeku, izvadite ih iz pećnice i poslužite dok su još tople.