sastojci
- 400 g pilećih jetrica
- 1 žlica oštrog brašna
- 300 g brokule
- 100 g radiča
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 4 mini rajčice
- svježi bosiljak
- 3 šnite starog kruha
- 100 ml maslinovog ulja
- sol
- papar
- 1 limun, sok i naribana korica
Način pripreme
Pileće jetrice očistite od žilica i lagano posipajte brašnom. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte očišćene jetrice i pržite sa svih strana oko 5 minuta. Brokulu kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, zatim ocijedite.
Šnite starog kruha pokapajte maslinovim uljem i pecite na gril tavi dok kruh ne dobije lijepu boju s obje strane. U veću zdjelu stavite ocijeđenu brokulu, dodajte radič, nasjeckani luk i češnjak, bosiljak i mini rajčice.
Promiješajte pa dodajte pečene jetrice i tostirani kruh natrgan na manje komade.
Začinite solju i paprom te dodajte malo maslinovog ulja, limunov sok i naribanu limunovu koricu, sve promiješajte i poslužite.
Jetrice prije prženja marinirajte u mlijeku kako bi bile još ukusnije.