Topla salata od pilećih jetrica

Ukupno trajanje
20
Min

sastojci

  • 400 g pilećih jetrica
  • 1 žlica oštrog brašna
  • 300 g brokule
  • 100 g radiča
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 mini rajčice
  • svježi bosiljak
  • 3 šnite starog kruha
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • 1 limun, sok i naribana korica

Način pripreme

01

Pileće jetrice očistite od žilica i lagano posipajte brašnom. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte očišćene jetrice i pržite sa svih strana oko 5 minuta. Brokulu kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, zatim ocijedite.

02

Šnite starog kruha pokapajte maslinovim uljem i pecite na gril tavi dok kruh ne dobije lijepu boju s obje strane. U veću zdjelu stavite ocijeđenu brokulu, dodajte radič, nasjeckani luk i češnjak, bosiljak i mini rajčice.

03

Promiješajte pa dodajte pečene jetrice i tostirani kruh natrgan na manje komade.

04

Začinite solju i paprom te dodajte malo maslinovog ulja, limunov sok i naribanu limunovu koricu, sve promiješajte i poslužite.

Jetrice prije prženja marinirajte u mlijeku kako bi bile još ukusnije.

podijeli

Proizvodi iz recepta