Tajlandska salata od piletine

sastojci

  • 450 g pilećih prsa
  • 2 velike mrkve
  • 1 krastavac
  • 150 g sojinih klica
  • 1 crvena čili papričica
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g prženog slanog kikirikija
  • 2-3 žlice sojina umaka
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice nasjeckanog lišća metvice
  • 3 žlice nasjeckanog lišća korijandra
  • 1 limeta
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Pileća prsa očistite od kože i narežite na male komade.

02

Mrkvu narežite na tanke trake. Krastavac ogulite, prerežite po duljini, izvadite koštice i izrežite ga dijagonalno na tanke trake.

03

Čili papričicu očistite od sjemenki i nasjeckajte na komadiće. Češnjak zdrobite, a luk nasjeckajte vrlo sitno. Nasjeckajte kikiriki. Naribajte koricu nešpricane limete, iscijedite sok i očistite nekoliko kriški za ukras.

04

Wok ili veliku tavu ugrijte, dodajte ulje i pržite komadiće piletine 3 - 4 minute. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte još 2 minute. Dodajte sojin umak, šećer, čili, mrkvu, sojine klice i krastavac. Pirjajte još 2 minute. Začinite solju i paprom.

05

Dodajte sjeckano lišće metvice i korijandra, koricu i sok limete.

06

Pospite sjeckanim kikirikijem i ukrasite kriškom limete prema ukusu. Poslužite toplo.

podijeli