sastojci
- 450 g pilećih prsa
- 2 velike mrkve
- 1 krastavac
- 150 g sojinih klica
- 1 crvena čili papričica
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 40 g prženog slanog kikirikija
- 2-3 žlice sojina umaka
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 žlica maslinova ulja
- 3 žlice nasjeckanog lišća metvice
- 3 žlice nasjeckanog lišća korijandra
- 1 limeta
- sol
- papar
Način pripreme
Pileća prsa očistite od kože i narežite na male komade.
Mrkvu narežite na tanke trake. Krastavac ogulite, prerežite po duljini, izvadite koštice i izrežite ga dijagonalno na tanke trake.
Čili papričicu očistite od sjemenki i nasjeckajte na komadiće. Češnjak zdrobite, a luk nasjeckajte vrlo sitno. Nasjeckajte kikiriki. Naribajte koricu nešpricane limete, iscijedite sok i očistite nekoliko kriški za ukras.
Wok ili veliku tavu ugrijte, dodajte ulje i pržite komadiće piletine 3 - 4 minute. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte još 2 minute. Dodajte sojin umak, šećer, čili, mrkvu, sojine klice i krastavac. Pirjajte još 2 minute. Začinite solju i paprom.
Dodajte sjeckano lišće metvice i korijandra, koricu i sok limete.
Pospite sjeckanim kikirikijem i ukrasite kriškom limete prema ukusu. Poslužite toplo.