Svježa salata s tostiranim pršutom i feta sirom

sastojci

  • 300 g rajčice
  • 300 g krastavaca
  • 100 g ljubičastog luka
  • 150 g zelene salate
  • 150 g radiča
  • 100 g mrkve
  • 200 g pršuta
  • 250 g feta sira
  • 150 g sjemenki suncokreta
  • 100 ml maslinova ulja
  • 80 ml reduciranog aceta balsamica
  • sol

Način pripreme

01

Lisnatu salatu očistite, rajčicu narežite na kriške, mrkvu naribajte, krastavac gulilicom za povrće narežite na tanke trake, luk narežite na ploškice, feta sir na kocke 2 x 2 cm. Šnite pršuta stavite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom i tostirajte 4 - 6 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.

02

Na dno zdjele stavite nekoliko cijelih listova zelene salate i radiča. Na to dodajte narezanu ili prstima natrganu zelenu salatu i radič.

03

Potom umiješajte luk i naribanu mrkvu, umjereno posolite, dodajte kriške rajčica, šnite tostiranog pršuta i kockice feta sira. Na vrh dodajte trake krastavca, pospite sjemenkama suncokreta, začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom i poslužite.

Pršut možete tostirati u tavi ili tosteru do željene boje pa ga odložiti na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću. Umjesto krastavaca možete koristiti svježu tikvicu.

podijeli