sastojci
- 300 g rajčice
- 300 g krastavaca
- 100 g ljubičastog luka
- 150 g zelene salate
- 150 g radiča
- 100 g mrkve
- 200 g pršuta
- 250 g feta sira
- 150 g sjemenki suncokreta
- 100 ml maslinova ulja
- 80 ml reduciranog aceta balsamica
- sol
Način pripreme
Lisnatu salatu očistite, rajčicu narežite na kriške, mrkvu naribajte, krastavac gulilicom za povrće narežite na tanke trake, luk narežite na ploškice, feta sir na kocke 2 x 2 cm. Šnite pršuta stavite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom i tostirajte 4 - 6 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.
Na dno zdjele stavite nekoliko cijelih listova zelene salate i radiča. Na to dodajte narezanu ili prstima natrganu zelenu salatu i radič.
Potom umiješajte luk i naribanu mrkvu, umjereno posolite, dodajte kriške rajčica, šnite tostiranog pršuta i kockice feta sira. Na vrh dodajte trake krastavca, pospite sjemenkama suncokreta, začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom i poslužite.
Pršut možete tostirati u tavi ili tosteru do željene boje pa ga odložiti na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću. Umjesto krastavaca možete koristiti svježu tikvicu.