sastojci
- 200 g cous-cousa
- 50 g šampinjona
- 80 g komadića tune iz limenke
- 100 g crvene paprike
- 100 g zelene paprika
- 1 manji svježi krastavac
- 150 g zamrznutih mahuna
- 5 žlica maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
Vodu ulijte u veću tavu, posolite, stavite na vatru i pustite da zakuha.
Uspite cous-cous, lagano promiješajte, poklopite, maknite s vatre i ostavite da odstoji 5 minuta.
Cous-cous prebacite u veću zdjelu, prelijte sa 2 žlice maslinova ulja i lagano promiješajte vilicom kako bi se zrna odvojila i ravnomjerno prekrila uljem. Pustite da se ohladi do sobne temperature.
Na preostalo zagrijano maslinovo ulje stavite na komade narezanu papriku, zamrznute mahune i pržite ih 6 - 7 minuta ili dok paprika i mahune malo ne omekšaju. Dodajte protisnuti češnjak i sitno narezane šampinjone (možete ih usitniti i u električnoj sjeckalici), ocijeđenu tunu, posolite, popaprite i pržite još nekoliko minuta. Kad povrće omekša, maknite ga s vatre pa umiješajte u ohlađeni cous-cous. Dodajte krastavac narezan na deblje ploške, promiješajte i poslužite.