Salata s biftekom i avokadom

Ukupno trajanje
15
Min
min

sastojci

  • 500 g bifteka (goveđi file)
  • 60 g čupave zelene salate
  • 60 g iceberg salate
  • 60 g baby blitve
  • 1 Natur*pur BIO avokado
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar
  • 1 limun

Način pripreme

01

Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite, narežite na ploške i pokapajte limunovim sokom.

02

Očistite lisnate salate, listove natrgajte na manje komade.

03

Meso ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta prije pečenja. Narežite biftek na dva medaljona, pecite na vreloj tavi 3 minute sa svake strane (za medium pečeno meso).

04

Medaljone nakon pečenja prelijte maslinovim uljem, začinite solju i svježe mljevenim paprom.

05

Pomiješajte listove salata, narežite meso na trakice.

06

Rasporedite salatu u zdjelice, posolite, dodajte trakice bifteka i ploške avokada, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.

NATUR*PUR BIO AVOKADO - Omiljeni sastojak salata iz bio uzgoja daje fini okus i zelenilo u svakoj kombinaciji.

podijeli