sastojci
- 1 konzerva tunjevine
- 200 g tjestenine
- 150 g kukuruza šećerca
- 1.5 svježe paprike
- 1 kiselo vrhnje
- 1 žlica senfa
- 50 g zelenih maslina
- cherry rajčice
- majoneza
- limunov sok
- sol
- papar
- listovi bosiljka
Način pripreme
Tjesteninu skuhate u zasoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu isperite pod mlazom hladne vode.
U većoj zdjeli izmiješajte tjesteninu, konzervu tunjevine (prethodno iscijedite ulje iz konzerve), kukuruz šećerac, nasjeckanu svježu papriku, kiselo vrhnje, žlicu senfa i narezane otkoštene masline.
Dodajte žlicu majoneze, limunov sok, sol, papar i natrgane listove bosiljka. Sve skupa lagano promiješajte i ostavite 30-ak minuta u hladnjak da se sastojci prožmu.
Prilikom posluživanja možete dekorativno dodati narezane cherry rajčice.