sastojci
- 2 klipa kukuruza
- 2 žlice maslinova ulja, za premazivanje
- 200 g tjestenine orecchiette
- 250 g cherry rajčica, narezanih na četvrtine
- 100 g ljubičastog luka, nasjeckanog na kockice
- 1 avokado, narezan na kockice
Za preljev:
- 3 žlice nasjeckanih listova korijandra ili peršina
- 50 ml maslinova ulja
- 3 žlice soka od limete
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 1 žličica meda
- 0.5 žličice origana
- 0.5 žličice timijana
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
Način pripreme
01
Tjesteninu skuhajte prema uputama na ambalaži pa je potom ocijedite.
02
Premažite kukuruz maslinovim uljem, stavite ga na rešetku roštilja ili na grill tavu i pecite 5 - 6 minuta sa svake strane, uz okretanje. Kad kukuruz dobije boju sa svih strana, maknite ga s vatre.
03
U jednoj ruci uspravno držite kukuruz u zdjeli i pomoću nazubljenog noža odvojite zrna od klipa, tako da zrna padnu u zdjelu. Očišćene klipove bacite.
04
U zdjelu dodajte narezane rajčice, ljubičasti luk i avokado te ocijeđenu tjesteninu.
05
U posudu od blendera stavite sve sastojke za preljev i miksajte dok ne dobijete smjesu glatke teksture.
06
Prelijte dobivenu smjesu preko salate u zdjeli pa sve promiješajte i poslužite.