Homemade Grilled Corn Summer Pasta Salad in a Bowl on a white wooden background, top view. Flat lay, overhead, from above.
Copyright (c) 2023 Liudmyla Chuhunova/Shutterstock. No use without permission.

Salata od tjestenine i kukuruza

sastojci

  • 2 klipa kukuruza
  • 2 žlice maslinova ulja, za premazivanje
  • 200 g tjestenine orecchiette
  • 250 g cherry rajčica, narezanih na četvrtine
  • 100 g ljubičastog luka, nasjeckanog na kockice
  • 1 avokado, narezan na kockice

Za preljev:

  • 3 žlice nasjeckanih listova korijandra ili peršina
  • 50 ml maslinova ulja
  • 3 žlice soka od limete
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
  • 1 žličica meda
  • 0.5 žličice origana
  • 0.5 žličice timijana
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra

Način pripreme

01

Tjesteninu skuhajte prema uputama na ambalaži pa je potom ocijedite.

02

Premažite kukuruz maslinovim uljem, stavite ga na rešetku roštilja ili na grill tavu i pecite 5 - 6 minuta sa svake strane, uz okretanje. Kad kukuruz dobije boju sa svih strana, maknite ga s vatre.

03

U jednoj ruci uspravno držite kukuruz u zdjeli i pomoću nazubljenog noža odvojite zrna od klipa, tako da zrna padnu u zdjelu. Očišćene klipove bacite.

04

U zdjelu dodajte narezane rajčice, ljubičasti luk i avokado te ocijeđenu tjesteninu.

05

U posudu od blendera stavite sve sastojke za preljev i miksajte dok ne dobijete smjesu glatke teksture.

06

Prelijte dobivenu smjesu preko salate u zdjeli pa sve promiješajte i poslužite.

podijeli