sastojci
- 300 g piletine
- 300 g repova kozica
- 200 g rižinih rezanaca
- 50 g kikirikija
- 2 žlice nasjeckanih listića peršina
- 40 ml maslinova ulja
- 2 žlice soka limete
- 1 žličica soli
- 1 ljuta papričica
- 1 žličica sezamova ulja
Način pripreme
01
Rižine rezance prelijte kipućom vodom i ostavite da omekšaju, a potom ih ocijedite.
02
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu narezanu na kockice i pržite je dok ne dobije lijepu boju sa svih strana, 7 - 8 minuta. Prebacite piletinu u zdjelu, pa u tavu dodajte očišćene repove kozica i pržite ih dok s obje strane ne dobiju boju, oko 5 minuta.
03
Repove kozica stavite u zdjelu s piletinom, dodajte im ocijeđene rižine rezance, nasjeckanu ljutu papričicu, posolite, prelijte sokom limete i sezamovim uljem pa sve dobro promiješajte te pospite nasjeckanim kikirikijem i nasjeckanim listićima peršina.