Salata od pečenog povrća i avokada

sastojci

  • 400 g paprike
  • 400 g patlidžana
  • 400 g avokada
  • 250 g crvenog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2-3 grančice timijana

Način pripreme

01

Avokado raspolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kocke.

02

Povrće očistite i narežite na kocke 2 x 2 cm, režnjeve češnjaka prepolovite.

03

Na zagrijano maslinovo ulje stavite luk i papriku, kratko miješajući popržite, zatim dodajte patlidžan i na kraju avokado i češnjak, popecite minutu, maknite s vatre, začinite solju, paprom i po želji origanom.

04

Raspodijelite u tanjure, dekorirajte grančicom timijana i poslužite.

Prije upotrebe, patlidžan posolite i ostavite kratko da pusti vodu te ocijedite. Na taj način ćete ublažiti gorčinu patlidžana.

podijeli

Proizvodi iz recepta