sastojci
- 400 g paprike
- 400 g patlidžana
- 400 g avokada
- 250 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 100 ml maslinovog ulja
- 2-3 grančice timijana
Način pripreme
Avokado raspolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kocke.
Povrće očistite i narežite na kocke 2 x 2 cm, režnjeve češnjaka prepolovite.
Na zagrijano maslinovo ulje stavite luk i papriku, kratko miješajući popržite, zatim dodajte patlidžan i na kraju avokado i češnjak, popecite minutu, maknite s vatre, začinite solju, paprom i po želji origanom.
Raspodijelite u tanjure, dekorirajte grančicom timijana i poslužite.
Prije upotrebe, patlidžan posolite i ostavite kratko da pusti vodu te ocijedite. Na taj način ćete ublažiti gorčinu patlidžana.