Salata od pečenih krumpira, slanine i šampinjona

sastojci

  • 600 g krumpira
  • 150 g slanine
  • 150 g šampinjona
  • 150 g gorgonzole
  • 150 g ljubičastog luka
  • 60 g matovilca
  • 50 ml ulja
  • 30 g maslaca
  • sol, kajenski papar

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, narežite na manje kriške, posolite, raširite po limu za pečenje, pokapajte uljem, pecite na 180 °C oko 45 minuta. Šampinjone narežite na četvrtine, popržite na maslacu, na kraju posolite i začinite kajenskim paprom.

02

Trakice slanine popržite na vrućoj tavi. Ljubičasti luk prepolovite i narežite na kolute. Pomiješajte pečeni krumpir, gljive i luk, rasporedite u tanjure, dodajte tri savinute šnitice slanine, dodajte matovilac, pospite mrvljenom gorgonzolom, poslužite.

Prije prženja šampinjone možete nakratko marinirati u maslinovom ulju, limunovom soku i svježem začinskom bilju.

podijeli