sastojci
- 800 g odrezaka svinjetine od buta
- 50 ml ulja za pečenje mesa
- 150 g crvenog luka
- 100 g zelene salate
- 200 g rajčice
- 150 g paprike
- 200 g stabljika celera
- 100 ml maslinova ulja
- 20 ml jabučnog octa
- 30 g senfa
- sol
Način pripreme
Odreske posolite i ostavite 5 minuta da se mariniraju, a potom ih ispržite s obje strane na maslinovu ulju.
Luk i rajčicu narežite na ploške, papriku na male kocke, zelenu salatu natrgajte, stabljike celera narežite.
Meso malo ohladite i narežite na trake. Sve sastojke pomiješajte u velikoj zdjeli, rasporedite na tanjure.
Senfu postupno dodajte maslinovo ulje, promiješajte i dodajte ocat.
Dobivenim dressingom začinite salatu u tanjuru i poslužite.
Ako ste prethodnog dana pekli meso i niste sve pojeli – iskoristite ga i napravite ovu salatu.