sastojci
- 800 g cvjetače
- 150 g mladog špinata
- 50 ml maslinova ulja
- 1 žličica naribane limunove kore
- 3 žlice limunova soka
- 20 g listića badema
- prstohvat naribanog muškatnog oraščića
- 1 žličica curry praha
- prstohvat mljevenih sjemenki korijandra
- sol
Način pripreme
Cvjetaču očistite, operite, natrgajte na manje cvjetiće i stavite u posudu za pečenje (30x18 cm).
Dodajte limunovu koricu, listiće badema, muškatni oraščić, curry, korijandar, malo soli i zalijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C. Pecite 10 minuta, promiješajte i pecite još 10 - 15 minuta ili dok cvjetača dobije lijepu zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
Dodajte oprane i očišćene listove špinata, zalijte limunovim sokom i promiješajte. Po potrebi posolite.