sastojci
- 250 g kuhanog slanutka (ili konzerviranog)
- 400 g mrkve
- 3 mlada luka
- 1 nar
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice soka limuna
- 1 češanj češnjaka
- papar
- sol
- 1 žlica poprženog sezama
- nekoliko listova mente
Način pripreme
01
Kuhanom i ocijeđenom slanutku dodajte mrkvu naribanu na krupni ribež, na kolutiće narezan mladi luk i očišćene sjemenke nara. Maslinovo ulje pomiješajte sa sokom limuna, protisnutim češnjakom, paprom i soli. Prelijte preko povrća i lagano promiješajte.
02
Sezam pržite u tavi bez ulja dok ne pusti masnoću i počne pucketati.
03
Salatu pospite sezamom i ukrasite listićima mente i odmah poslužite.
Umjesto sa slanutkom salatu možete pripremiti i s bijelim grahom