sastojci
- 600 g kupusa
- 500 g pilećega filea
- 150 g jabuke
- 150-200 g krastavca
- 80 g oraha
- sol
- papar
- 40 ml maslinova ulja
- 1 limun, sok
Način pripreme
Piletinu skuhajte u slanoj vodi.
Glavicu kupusa narežite na četvrtine, odstranite srednji, drvenasti dio i ostatak glavice narežite na kocke veličine 2 x 2 cm.
Jabuku i krastavac dobro operite i narežite na kockice. Kockice jabuke pokapajte limunovim sokom da ne potamne. Orahe nakrupno narežite. Piletinu ohladite i narežite na kocke podjednake veličine, kao i kupus.
U zdjelu stavite kupus, jabuke, krastavce pa posolite i začinite uljem. Promiješajte i raspodijelite u zdjelice. Dodajte u svaku zdjelicu kocke mesa i orahe, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.
Piletina će biti ukusnija ako je skuhate u temeljcu začinjenom s malo soli.