Salata od kupusa, piletine, jabuka, krastavaca i oraha

sastojci

  • 600 g kupusa
  • 500 g pilećega filea
  • 150 g jabuke
  • 150-200 g krastavca
  • 80 g oraha
  • sol
  • papar
  • 40 ml maslinova ulja
  • 1 limun, sok

Način pripreme

01

Piletinu skuhajte u slanoj vodi.

02

Glavicu kupusa narežite na četvrtine, odstranite srednji, drvenasti dio i ostatak glavice narežite na kocke veličine 2 x 2 cm.

03

Jabuku i krastavac dobro operite i narežite na kockice. Kockice jabuke pokapajte limunovim sokom da ne potamne. Orahe nakrupno narežite. Piletinu ohladite i narežite na kocke podjednake veličine, kao i kupus.

04

U zdjelu stavite kupus, jabuke, krastavce pa posolite i začinite uljem. Promiješajte i raspodijelite u zdjelice. Dodajte u svaku zdjelicu kocke mesa i orahe, začinite svježe mljevenim paprom i poslužite.

Piletina će biti ukusnija ako je skuhate u temeljcu začinjenom s malo soli.

podijeli