sastojci
- 100 g divlje riže
- 100 g integralne riže
- 300 g batata
- 150 g nasjeckanih oraha
- 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- 1 žličica soli
Preljev:
- 1 limun
- 1 žličica senfa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice aceta balsamica
- 1 žlica meda
- 1 žličica naribanog đumbira
- 2 režnja češnjaka (protisnuta)
- prstohvat soli
Način pripreme
Integralnu i divlju rižu skuhajte prema uputi na pakiranju. Skuhanu rižu ostavite da se malo ohladi. Batat ogulite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Kad omekša, nakon 10 – 15 minuta, ocijedite i ostavite da se malo ohladi.
U dubljoj posudici pripremite preljev. Senf, maslinovo ulje, aceto balsamico, med, naribani đumbir i protisnuti češnjak promiješajte, dodajte malo soli i sok jednog limuna, još sve dobro promiješajte.
U većoj zdjeli pomiješajte kuhanu divlju i integralnu rižu i kuhani batat, dodajte pripremljeni preljev, po potrebi još posolite i promiješajte. Na kraju pospite nasjeckanim orasima i peršinovim listom.
Za bogatiju aromu orahe prvo popecite na suhoj tavici dok ne dobiju lijepu boju.