sastojci

  • 100 g divlje riže
  • 100 g integralne riže
  • 300 g batata
  • 150 g nasjeckanih oraha
  • 3 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 žličica soli

Preljev:

  • 1 limun
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 2 režnja češnjaka (protisnuta)
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Integralnu i divlju rižu skuhajte prema uputi na pakiranju. Skuhanu rižu ostavite da se malo ohladi. Batat ogulite, narežite na kockice i skuhajte u slanoj vodi. Kad omekša, nakon 10 – 15 minuta, ocijedite i ostavite da se malo ohladi.

02

U dubljoj posudici pripremite preljev. Senf, maslinovo ulje, aceto balsamico, med, naribani đumbir i protisnuti češnjak promiješajte, dodajte malo soli i sok jednog limuna, još sve dobro promiješajte.

03

U većoj zdjeli pomiješajte kuhanu divlju i integralnu rižu i kuhani batat, dodajte pripremljeni preljev, po potrebi još posolite i promiješajte. Na kraju pospite nasjeckanim orasima i peršinovim listom.

Za bogatiju aromu orahe prvo popecite na suhoj tavici dok ne dobiju lijepu boju.

podijeli

Proizvodi iz recepta