Salata od cikle s kozjim sirom, inćunima i kaparima

sastojci

  • 800 g cikle
  • 500 g mekog kozjeg sira
  • 100 g mariniranih inćuna
  • 40 g kapara
  • 40 g grubo ribanog parmezana
  • 60 ml bučinog ulja
  • 10-20 ml jabučnog octa
  • sol
  • šećer
  • 1 grančica svježeg peršina

Način pripreme

01

Ciklu skuhajte, ogulite, narežite, začinite solju, šećerom, jabučnim octom i bučinim uljem.

02

Rasporedite ciklu u tanjure, dodajte inćune, kozji sir narezan na kocke, pospite kaparima i grubo ribanim parmezanom, dekorirajte listićima peršina, poslužite.

Ako je cikla manje dimenzije, dovoljno je da se kuha oko 40 – 45 minuta. Nakon tog vremena lagano probodite korijen i provjeriti je li mekan ili ga treba još kuhati.

podijeli