sastojci
- 250 g baby lignji, očišćenih
- 220 g baby hobotnica, očišćenih
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice svježe mljevenog papra
- 2 žlice octa
Za humus:
- 250 g skuhanog slanutka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica tahini paste
- 1 žlica limunova soka
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
Za salatu:
- 100 g rikule
- 150 g zelene salate
- 1 prstohvat soli
- 2 žlice maslinova ulja
- 3 žlice nasjeckanih listića peršina
Način pripreme
01
Hobotnice i lignje isperite.
02
U loncu zakuhajte vodu, dodajte žličicu soli, pola žličice svježe mljevenog papra i ocat. Dodajte baby hobotnice i lignje, pustite da voda opet zavri pa kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite.
03
Sve sastojke za humus stavite u blender i usitnite.
04
Na veliki tanjur za posluživanje stavite pripremljeni humus, dodajte kuhane baby lignje i hobotnice, dodajte rikulu i natrgane listove zelene salate, prelijte maslinovim uljem, pospite prstohvatom soli i usitnjenim peršinom pa poslužite.