sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 0.5 žličice crvene paprike
- 3 žlice ulja
- 150 g feta sira
- 100 g ljubičastog luka
- 100 g mini rajčice
- 1 manji krastavac
- 1 poriluk
- 25 g rokule
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žličica sušenog bosiljka
- nekoliko grančica peršina
- sol
- grubo mljeveni papar
Način pripreme
Pileća prsa operite, posušite papirnatim ubrusom i narežite na manje odreske. Lagano ih posolite, popaprite i natrljajte crvenom paprikom. Pustite da odstoje 15-ak minuta. Ispecite ih u tavi na zagrijanom ulju do lijepe zlatne boje pa ih izvadite i ostavite na stranu.
Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kratko ga popržite u tavi u kojoj ste pekli piletinu ili skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi.
Ostatak povrća očistite i operite. Feta sir narežite na kockice, luk i krastavce narežite na ploške, a mini rajčice prerežite popola.
U veću zdjelu stavite piletinu, poriluk, feta sir, rokulu, ljubičasti luk, rajčice i krastavce. Pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sušeni bosiljak. Prelijte preko sastojaka u zdjeli, posolite, popaprite i izmiješajte.
Odmah poslužite ukrašeno listićima peršina. Umjesto piletine, za ovu salatu možete koristiti i druge, mekše vrste mesa.