sastojci

  • 500 g pilećih prsa
  • 0.5 žličice crvene paprike
  • 3 žlice ulja
  • 150 g feta sira
  • 100 g ljubičastog luka
  • 100 g mini rajčice
  • 1 manji krastavac
  • 1 poriluk
  • 25 g rokule
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • nekoliko grančica peršina
  • sol
  • grubo mljeveni papar

Način pripreme

01

Pileća prsa operite, posušite papirnatim ubrusom i narežite na manje odreske. Lagano ih posolite, popaprite i natrljajte crvenom paprikom. Pustite da odstoje 15-ak minuta. Ispecite ih u tavi na zagrijanom ulju do lijepe zlatne boje pa ih izvadite i ostavite na stranu.

02

Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Kratko ga popržite u tavi u kojoj ste pekli piletinu ili skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi.

03

Ostatak povrća očistite i operite. Feta sir narežite na kockice, luk i krastavce narežite na ploške, a mini rajčice prerežite popola.

04

U veću zdjelu stavite piletinu, poriluk, feta sir, rokulu, ljubičasti luk, rajčice i krastavce. Pomiješajte maslinovo ulje, ocat i sušeni bosiljak. Prelijte preko sastojaka u zdjeli, posolite, popaprite i izmiješajte.

05

Odmah poslužite ukrašeno listićima peršina. Umjesto piletine, za ovu salatu možete koristiti i druge, mekše vrste mesa.

podijeli

Proizvodi iz recepta

pileca-prsa-bez-koze-s-budget.jpg
Pileća prsa bez kože
vinski-ocat-1l-s-budget.jpg
Vinski ocat
snp-bio-feta.jpg
Feta