sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 1 žličica soli
- 2 žlice soja umaka
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica češnjaka u granulama
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica naribanog svježeg đumbira
- 1 žličica senfa
- 2 žlice sjemenki sezama
- 1 mrkva
- 3 mlada luka
- 4 žlice zdrobljenog kikirikija
- 1 kineski kupus
- 2 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
Pileća prsa prerežite po dužini, posolite, pospite češnjakom u granulama, prelijte soja umakom i žlicom limunovog soka te ostavite da se meso marinira 15 minuta.
Na suhoj tavi kratko tostirajte sjemenke sezama, kada dobiju malo boje maknite s vatre, izvadite na tanjurić. U istu zagrijanu tavu dodajte 2 žlice maslinovog ulja i pržite pilećia prsa par minuta sa svake strane.
Kad je piletina pečena, maknite s vatre i pokrijte aluminijskom folijom. Kineski kupus prerežite na pola, a zatim na uže trakice, luk narežite ukoso na manje komadiće, mrkvu ogulite i narežite na jako tanke trakice.
U čaši pomiješajte senf, sezamovo ulje, naribani đumbir i preostali limunov sok. Sve povrće stavite u veliku zdjelu, prelijte pripremljenim preljevom, pospite zdrobljenim kikirikijem i tostiranim sezamom.
Na kraju dodajte pripremljenu piletinu koju ste prethodno narezali na komade veličine zalogaja. Po želji još malo začinite i poslužite.
Umjesto kineskog, možete koristiti domaći mladi kupus.