sastojci
- 5 datulja
- 0.5 šalice badema
- 0.5 šalice indijskih oraha
- 3 žlice kokosovog brašna
- 0.5 šalica sušenih datulja
- 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
- 1 žlica agavinog sirupa
- 1 žličica burbon vanilije u prahu
Način pripreme
01
1. Sameljite bademe i indijske orahe u multipraktiku do rahle smjese, zatim dodajte datulje i miksajte još do ljepljive smjese. Bademe prethodno močite u vodi najmanje 5 sati (najbolje preko noći), a indijske orahe 2 sata.
02
2. Dodajte sve ostale sastojke i još malo miksajte. Ostavite u hladnjaku 1-2 sata.
03
3. Oblikujte kuglice. Uvaljajte ih po želji i boji u mljevene bademe ili lješnjake, kokosovo brašno, kakao prah.