sastojci
- 400 g zamrznutog špinata
- 4 žumanjka
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
- 6 žlica oštrog brašna
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 400 g kremastog sira
- 100 g milerama
- 1 mrkva
- sol
- 0.5 žličice šećera
Način pripreme
Špinat stavite u posudu da se odmrzne i sačuvajte tekućinu. Žumanjke, sol i 4 žlice vode od špinata pjenasto mutite 5 minuta.
Miješajući, špinatu dodajte, žlicu po žlicu, brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo. Na kraju u smjesu rahlo umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Smjesu stavite na masni papir namazan maslacem i posut krušnim mrvicama, razmažite na debljinu 5 mm. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 °C 10 - 15 minuta. Pečeno tijesto zamotajte u masni papir (u kojem se peklo) i ostavite da se ohladi.
Mrkvu ogulite i skuhajte u vodi uz dodatak soli i šećera, a potom je narežite na štapiće. Kremasti sir pjenasto umutite uz dodatak soli i milerama.
Ohlađeno tijesto odmotajte, ⅔ premažite kremom od sira, štapiće mrkve poslažite po kremi da dobijete narančasti sloj, zarolajte i ostavite u papiru 2 - 3 sata da se stegne. Poslužite dobro ohlađeno, narezano na kriške.