Tortilje s pečenom cvjetačom, slanutkom i namazom od avokada

Tortilje s pečenom cvjetačom, slanutkom i namazom od avokada

sastojci

  • 4 tostirane tortilje po izboru
  • 400 g cvjetače
  • 70 ml maslinova ulja
  • 1 žlica dimljene ljute paprike
  • 2 0.5 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 200 g kuhanog slanutka
  • 1.5 zreli avokado
  • sok 0.5 limuna + za serviranje
  • 1 češanj češnjaka
  • tekući jogurt
  • crni sezam

Način pripreme

01

Cvjetaču očistite i odrežite cvjetiće. U jednoj zdjeli pomiješajte slanutak i cvjetaču sa 70 ml maslinova ulja, dodajte dimljenu papriku, 1 ½ žličicu soli i papar. Promiješajte. Rasporedite na veći lim za pečenje obložen papirom za pečenje da se komadi ne dodiruju i stavite peći na 180 °C 30 minuta ili dok cvjetača ne omekša, povremeno miješajući.

02

Zreli avokado zgnječite vilicom, dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i ostatak soli. Promiješajte. Dosolite po ukusu.

03

Na svaku tortilju namažite premaz od avokada, rasporedite cvjetaču i slanutak, pokapajte s par kapi limuna, polijte s malo tekućeg jogurta i pospite crnim sezamom. Poslužite odmah.

Slanutak je nutritivno bogat i lako će vas zasititi pa ovo jelo lako možete pretvoriti u glavno jelo ili obrok na poslu.

podijeli

Proizvodi iz recepta