sastojci
- 4 tostirane tortilje po izboru
- 400 g cvjetače
- 70 ml maslinova ulja
- 1 žlica dimljene ljute paprike
- 2 0.5 žličice soli
- 1 žličica papra
- 200 g kuhanog slanutka
- 1.5 zreli avokado
- sok 0.5 limuna + za serviranje
- 1 češanj češnjaka
- tekući jogurt
- crni sezam
Način pripreme
Cvjetaču očistite i odrežite cvjetiće. U jednoj zdjeli pomiješajte slanutak i cvjetaču sa 70 ml maslinova ulja, dodajte dimljenu papriku, 1 ½ žličicu soli i papar. Promiješajte. Rasporedite na veći lim za pečenje obložen papirom za pečenje da se komadi ne dodiruju i stavite peći na 180 °C 30 minuta ili dok cvjetača ne omekša, povremeno miješajući.
Zreli avokado zgnječite vilicom, dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i ostatak soli. Promiješajte. Dosolite po ukusu.
Na svaku tortilju namažite premaz od avokada, rasporedite cvjetaču i slanutak, pokapajte s par kapi limuna, polijte s malo tekućeg jogurta i pospite crnim sezamom. Poslužite odmah.
Slanutak je nutritivno bogat i lako će vas zasititi pa ovo jelo lako možete pretvoriti u glavno jelo ili obrok na poslu.