Topli sendviči sa sirom, slaninom i chutneyjem od brusnica

sastojci

  • 4 šnite kruha za tost
  • 50 g ementalera
  • 4 žlice chutneyja od brusnica
  • 70 g dimljene slanine
  • 1 žličica ulja
  • kockica maslaca
  • 300 g smrznutih brusnica
  • 100 g sušenih brusnica
  • 200 g očišćenih narezanih jabuka
  • 1 limun, sok i naribana korica
  • prstohvat soli
  • 0.25 žličice mljevenog cimeta
  • 0.25 žličice mljevenog klinčića
  • 150 g šećera
  • 150 ml vinskog octa
  • 1 žlica naribanog đumbira

Način pripreme

01

Pripremite chutney. Stavite brusnice u lonac, dodajte očišćene jabuke narezane na kockice, naribanu limunovu koricu i limunov sok, cimet, klinčiće, sol, šećer, ocat i đumbir. Kuhajte uz povremeno miješanje oko 15 – 20 minuta, odnosno dok se ne zgusne. Gotov chutney, još vruć, izlijte u steriliziranu staklenku, odmah poklopite pa ostavite da se ohladi do sobne temperature.

02

U tavu dodajte žličicu ulja i pržite slaninu s obje strane dok ne postane hrskava. Izvadite na kuhinjski papir da se ocijedi.

03

Kruh za tost namažite maslacem, rasporedite po kruhu sir i slaninu te nadjenite chutneyjem od brusnice. Preklopite drugom šnitom kruha i pecite u gril pekaču dok se sir ne rastopi.

Jednom otvorenu staklenku s chutneyjem čuvajte u hladnjaku najduže desetak dana.

podijeli